• Latest News

  Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

  Συνεχίζονται οι αγώνες για την αποτροπή των πλειστηριασμών...

  Σε εγρήγορση για την αποτροπή του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στη Σάμη βρίσκεται το Εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης...
  Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης.

  Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα. 

  Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τις επόμενες μέρες με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.

  Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον  «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας». Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό.

  Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.

  Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για: Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, να υλοποιηθούν τα αιτήματα των φορέων. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/6 ΚΑΙ ΩΡΑ 8.00 ΜΜ! *** Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πέμπτη 14/6, Αργοστόλι, 8 μμ, συμμετοχή στην πικετοφορία του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς - Ιθάκης και στάση εργασίας 12 με λήξη ωραρίου. Τετάρτη 13/6 1.30 μμ συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου για την αποτροπή του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Με τις γνωστές «fast track» διαδικασίες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιούνη το πολυνομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4η «αξιολόγησης», αλλά και το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» 2019-2022, με μέτρα όπως η αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τα τερατώδη ματωμένα πλεονάσματα, τα οποία θα προστεθούν στη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου και σε όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό οπλοστάσιο.

  Παράλληλα, για την Τετάρτη 13 Ιούνη, στο Νομό μας έχει προγραμματιστεί νέος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας επαγγελματία από τη Σάμη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει συνέχεια και μήνυμα ότι προχωρά ακάθεκτη, στην αρπαγή της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών.

  Αποδεικνύεται ότι η δήθεν «καθαρή έξοδος» είναι στρωμένη με νέα μέτρα φτωχοποίησης. Η κυβέρνηση, έχει χάσει το λογαριασμό με το πόσα αντιλαϊκά μέτρα έχει ψηφίσει και υλοποιεί. Στο στόχο της αυτό έχει την αμέριστη συνδρομή των κομμάτων που ομνύουν σε αυτό το δρόμο ανάπτυξης, καθώς και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.

  Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου να οργανώσουν την απάντηση στη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας για τα κέρδη του κεφαλαίου. Στο προσκήνιο να έρθουν οι σύγχρονες ανάγκες μας και το αίτημα για κάλυψή τους. Διεκδικούμε: Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. 

  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

  Την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 1.30 μμ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση για την αποτροπή του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, με συγκέντρωση έξω από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου. 

  Την Πέμπτη 14 Ιούνη δίνουμε το «παρών» στην πανελλαδική στάση εργασίας στο δημόσιο από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στην πικετοφορία που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 8 μμ, στο Αργοστόλι. Αργοστόλι 12/06/2018 Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας Διονύσης Γεωργόπουλος Σοφία Μισαηλίδου.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Συνεχίζονται οι αγώνες για την αποτροπή των πλειστηριασμών... Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top