• Latest News

  Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

  Πολλά τα εκατομμύρια, πολλοί και οι ...σκελετοί στις ντουλάπες του δήμου

  Άναυδοι, παρακολουθούμε τις καθημερινές καταγγελίες εναντίον του δήμου μας και του λιμενικού ταμείου που κάνει η έγκυρη εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ
  και όχι μόνο.

  Σχόλιο του Κεφαλονίτη...

  Οι καταγγελίες είναι αλλεπάλληλες και οι πλείστες εξ αυτών αφορούν σε κακουργήματα.

  Στη σωρεία αυτή των καταγγελιών ουδεμία απάντηση δεν έχει δώσει ο δήμος και ούτε φυσικά έχει προβεί σε κάποια καταγγελία συκοφαντικής δυσφήμισης. 

  Οι καταγγελίες ξεκινούν από την ξαφνική μείωση (από το 75% στο 25%) των μετοχών που είχε ο δήμος μας σε ξενοδοχείο του Ξυλοκάστρου που μας άφησε κληρονομιά ο αείμνηστος Τυπάλδος και καταλήγουν σε εκατοντάδες αναθέσεις σε οικείους χωρίς διαγωνισμό.

  Το απίστευτο της υπόθεσης με την απώλεια του 50% των μετοχών που κατείχε ο δήμος μας στο ξενοδοχείο, είναι το γεγονός ότι ο αντιδήμαρχος κύριος Λυκούδης λέει ότι δεν ενημερώνει τον δήμο για να μην μαθευτεί η στρατηγική που ακολουθεί για την ανάκτηση των μετοχών!!! 

  Προφανώς πιστεύει ότι η περιουσία του δήμου του ανήκει και έτσι δεν δίνει αναφορά σε κανέναν…

  Οι φήμες οργιάζουν για το τι γίνεται με τα εισιτήρια στη Μελισσάνη και στη Δρογγαράτη, στο λιμενικό ταμείο, στη ΚΕΔΗΚΕ, στις παραλίες του δήμου και γενικά σε ό,τι διαχειρίζεται ο δήμος.

  Με βαθιά θλίψη παρακολουθούμε το κατάντημα του δήμου και τον ευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου. Ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου Διονύσης Λυκούδης είναι απών από δεκάδες δημοτικά συμβούλια, όπως επίσης απόντες είναι και ένας μεγάλος αριθμός δημοτικών συμβούλων.

  Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κύριος Γεράσιμος Αλισανδράτος, τους βγάζει όλους δικαιολογημένους αντί να ζητήσει από τον δήμαρχο την καθαίρεσή τους. Αλλά τι ζητάμε από έναν δήμαρχο που ακόμη και όταν είναι παρών ουσιαστικά είναι απών… 

  Πριν λίγους μήνες είχε έλθει κλιμάκιο επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης από την Αθήνα για να ελέγξουν τον δήμο μας κατόπιν καταγγελιών. Σήμερα, με απόφαση της “Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς“ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ήλθαν στην Κεφαλονιά πέντε ελεγκτές για έλεγχο στον Δήμο Κεφαλονιάς, στο Λιμενικό ταμείο και στην ΚΕΔΗΚΕ.

  Ίσως λοιπόν, μεταξύ άλλων, οι ελεγκτές μάς διαφωτίσουν και εμάς πού πάνε τα εκατομμύρια της ΣΑΤΑ που έπρεπε να πηγαίνουν στα χωριά μας, αλλά και τι γίνονται τα άλλα εκατομμύρια που εισπράττονται από τους ιδιοκτήτες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι πραγματικά πολλά, πάρα πολλά τα εκατομμύρια ευρώ…

  Η αλήθεια είναι ότι ο δήμος έχει τελματώσει από την εμφανή ανικανότητα διαχείρισης των κοινών, αλλά και από τον εμφανή τρόπο με τον οποίο κάποιοι εκλεγμένοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την προσωπική τους «κονόμα» και το βόλεμα των οικείων τους παρά για το καλό της Κεφαλονιάς.

   Όχι βέβαια ότι αν ενδιαφερόντουσαν θα ήταν εις θέση να κάνουν και τίποτα καλό στον τόπο, αλλά λέμε τώρα...

  Εν πάση περιπτώσει, όλους θα πρέπει να μας απασχολεί τι θα γίνει με τον δήμο μας.

  Ο επόμενος δήμαρχος δεν θα περάσει καθόλου καλά, γιατί θα βρει πολλούς σκελετούς μέσα στις ντουλάπες του δήμου.

  Σε κάθε περίπτωση, ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να είναι δήμαρχος 24ώρου βάσεως και όχι κανένας επιχειρηματίας που θέλει να ψηλώσει λίγο το μπόι του ώστε να κοντύνει το μπόι της Κεφαλονιάς.

  Και το κυριότερο: Να μην έχει καμία σxέση με τη σημερινή δημοτική αρχή, ειδάλλως αντί να βγουν οι σκελετοί από τις ντουλάπες, θα μπουν ακόμη περισσότεροι.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Πολλά τα εκατομμύρια, πολλοί και οι ...σκελετοί στις ντουλάπες του δήμου Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top