• Latest News

    Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

    "Να μην γίνουμε ...Κέρκυρα" (όλοι οι οδηγίες προς επαγγελματίες και όχι μόνο)

    Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας και ως τέτοια πρέπει ν΄αντιμετωπίζεται. Και πολύ ορθά ο...
    αντιδήμαρχος καθαριότητας, Σπύρος Ματιάτος, εφιστά την προσοχή στους  επαγγελματίες επιχειρήσεων, με αυξημένο όγκο απορριμμάτων, για την τήρηση όλων των κανόνων καθαριότητας.

    Όπως γνωρίζουμε όλοι, η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι ανεξέλεγκτη στην Κέρκυρα, πολλώ δε μάλλον μετά το κλείσιμο του χώρου υγειονομικής ταφής στο Τεμπλόνι.

    Σε βαθμό, μάλιστα, που τουριστικά γραφεία ζητούν από τους Κερκυραίους να μπει ένα τέλος.

    Ο Σπύρος Ματιάτος λοιπόν, προχώρησε σε οδηγίες προς ..ναυτιλομένους, αναφέροντας:


    • Υλικά συσκευασίας εμπορευμάτων ή ανακυκλώσιμα υλικά, ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να τοποθετούνται μέσα ή γύρω από τους Πράσινους κάδους απορριμμάτων. Για τα υλικά αυτά υπάρχουν οι ΜΠΛΕ κάδοι ανακύκλωσης.
    • Οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να έχουν προηγουμένως ελαχιστοποιήσει τον όγκο των υλικών αυτών, ιδιαίτερα των ΧΑΡΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ δια συμπιέσεως ή άλλου κατάλληλου τρόπου «σπασίματος» και περιδέσεως. Σε περίπτωση παράβασης της διάταξης αυτής ο Δήμος επιβάλει σε βάρος του παραβάτη ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.



    • Οι επιχειρηματίες που επιθυμούν να παραλάβουν στον χώρο τους μπλε κάδο ανακύκλωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, την αποφόρτιση και το νοικοκύρεμα της περιοχής τους, μπορούν να το ζητήσουν από την ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ Α.Ε (τηλ. 2671026965).



    • Οι υπεύθυνοι κάθε είδους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οφείλουν να συσκευάζουν σε ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΑΚΟΥΣ (οι οποίοι θα φέρουν διακριτικά το όνομα του καταστήματος) τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα (υπολείμματα τροφών, κόκκαλα κ.λ.π) και να τα τοποθετούν στους πράσινους κάδους μηχανικής αποκομιδής το πολύ μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή. 
    • Τα απορρίμματα από την κουζίνα εστιατορίων, μαγειρίων, καφενείων, ψητοπωλείων ή κάθε άλλης επιχείρησης με δραστηριότητα εστίασης & σίτισης, πριν τοποθετηθούν στους παραπάνω σάκους, πρέπει να έχουν ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ. Σε περίπτωση παράβασης της διάταξης αυτής ο Δήμος επιβάλει σε βάρος του παραβάτη ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ που διπλασιάζεται σε κάθε περίπτωση υποτροπής.


    Η Καθαριότητα, η καλαισθησία και η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υγεία, είναι πολιτισμός, είναι υπόθεση όλων μας.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: "Να μην γίνουμε ...Κέρκυρα" (όλοι οι οδηγίες προς επαγγελματίες και όχι μόνο) Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
    Scroll to Top