• Latest News

  Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

  Για γέλια οι ισχυρισμοί Αγγουριά για τις παραβάσεις του Πλατύ Γιαλού... (μην είδατε τον λουόμενο;)

  Η εφημερίδα "Ημερήσιος" δημοσίευσε την κατάθεση του υπαλλήλου του δήμου Κεφαλονιάς, Μιχάλη Αγγουριά, ο οποίος αν δεν κάνουμε λάθος έχει προσληφθεί στο τμήμα καθαριότητας.

  Σε επιστολή προς τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο οικονομικών είναι εμφανής η προσπάθεια να ρίξει την ευθύνη στους αξιωματούχους του ΣΔΟΕ και να "βγάλει λάδι" τη δημοτική αρχή, εν τούτοις, χαρακτηρίζεται ως αποτυχημένη. 

  Τα όσα αναφέρει, προφανώς και δεν συνάδουν με την επιχειρηματική λογική και το καθεστώς που επικρατεί σε όλες τις παραλίες του νησιού.

  Διότι, δεν νοείται ο κατά τα άλλα συμπαθής, Μιχάλης Αγγουριάς, να επισημαίνει ότι ουσιαστικά λαμβάνει χρήματα από τους λουόμενους κατά τις 12 το μεσημέρι, τη στιγμή την οποία που οι ξαπλώστρες κατακλύζονται από νωρίς το πρωί!

  Άρα, αν ο υπάλληλος του δήμου αρχίζει δουλειά κατά τις 12 το μεσημέρι, τότε θεωρείται βέβαιο ότι καθημερινά χάνονται εκατοντάδες - χιλιάδες ευρώ...

  Συν τοις άλλοις, οι υπάλληλοι είθισται να ζητούν εξ αρχής χρήματα από τους επισκέπτες και όχι, μόλις αρχίζουν να κολυμπούν, διότι σε μια τέτοια περίπτωση ..."Μην (τον) είδατε τον Παναή;", όπως  είναι ο τίτλος της ελληνικής κινηματογραφικής, ασπρόμαυρης, κωμικής ταινίας του 1962...

  Αναλυτικά η επιστολή του υπαλλήλου:

  Σας ενημερώνω ότι την Τετάρτη 22 Αυγούστου και ενώ ευρισκόμουν στην διαδικασία για την είσπραξη του αντιτίμου από την χρήση των ομπρελών και ξαπλώστρων στην παραλία, δεχτήκαμε τον έλεγχο από εκπροσώπους της ΑΑΔΕ ο οποίος αμφισβητώντας τον τρόπο εργασίας που εφαρμόζεται για την ενοικίαση του εξοπλισμού και μη δεχόμενος τις εξηγήσεις μου προέβη στην έκδοση βεβαίωσης παράβασης με επακόλουθο το προσωρινό κλείσιμο της παραλίας (καντίνας και λοιπού εξοπλισμού).

  Σας ενημερώνω στη συνέχεια για την χρόνια καθημερινή διαδικασία που ακολουθείται για την εξυπηρέτηση των λουομένων.

  Καθημερινά γύρω στις 11:00 και αφού έχω αποδώσει στο ταμείο του Δήμου στο Αργοστόλι τις εισπράξεις της προηγούμενης ημέρας, επιστρέφω στο χώρο εργασίας και αρχίζω την είσπραξη του αντιτίμου από τους λουόμενους, η δε απόδειξη κόβεται παρουσία τους με ταυτόχρονη παραλαβή των χρημάτων. Χρόνια διαδικασία γνωστή και στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διασφαλιστεί η σίγουρη είσπραξη του αντιτίμου και να μην αναγκαστώ να αποδώσω ανείσπρακτες αποδείξεις αφού οι λουόμενοι απουσιάζουν συχνά την ώρα που εισπράτω από τις ομπρέλες.

  Ο διενεργήσας τον έλεγχο την στιγμή που ευρισκόμουν στην διαδικασία είσπραξης, είκοσι μόνο λεπτά από την έναρξη της, μη έχοντας ολοκληρώσει την πλήρη διαδρομή στην παραλία, που σημειωτέον, απαιτεί πλέον της μιας ώρας, αρνούμενος τον διάλογο και τις εξηγήσεις μου ότι αδυνατώ να εκδώσω αποδείξεις που δεν μου έχουν καταβληθεί τα αντίτιμα, κωφεύοντας μου απαίτησε να εκδώσω 25 ανείσπρακτες αποδείξεις.

  Γεγονός που δεν αποδέχτηκα με τις γνωστές συνέπειες. Επισημαίνω ότι υπήρχαν πολλές ομπρέλες και ξαπλώστρες που οι λουόμενοι είχαν απλώς εναποθέσει τις πετσέτες τους, δίχως να είναι παρόντες.

  Για την εύρυθμη λειτουργία της παραλίας και προληπτικά για την αποφυγή προβλημάτων, είμαι στη διάθεση σας, να προβώ σε οποιαδήποτε αλλαγή της διαδικασίας κρίνεται ωφελιμότερη προς όφελος των λουομένων και την διασφάλιση της εργασιακής μου αξιοπιστίας.

  Ο Ενημέρωσας

  Μιχάλης Αγγουριάς
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Για γέλια οι ισχυρισμοί Αγγουριά για τις παραβάσεις του Πλατύ Γιαλού... (μην είδατε τον λουόμενο;) Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top