• Latest News

  Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018

  ΝΟΔΕ και Ν.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!!

  Οι τοπικές οργανώσεις αποτελούν ένα παλαιοκομματικό όργανο, δίχως ουσιαστική δύναμη αλλά κυρίως χωρίς την παραμικρή παρέμβαση στην κοινωνία. Προφανώς και οι κάτοικοι έχουν "γυρίσει την πλάτη" τους σε όλους όσοι ηγούνται των ΝΟΔΕ, των Ν.Ε. και των άλλων κομματικών οργανώσεων.

  Είτε διότι δεν υπάρχουν οι ηγετικές φυσιογνωμίες, είτε επειδή από το 2010 και ένθεν βρίσκονται στο περιθώριο λόγω της ασήμαντης παρέμβασης τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στο ίδιο το κόμμα.

  Αναπόφευκτα, μόνο γελάμε με τον "χαρτοπόλεμο" της ΝΟΔΕ και της ΝΕ για το πανηγύρι Τσίπρα στην Ιθάκη.

  Η μεν ΝΟΔΕ αναρωτήθηκε "τι σχέση έχει η Ιθάκη του πολυμήχανου, πολύτροπου, φιλότιμου, γενναίου, φιλοπάτριδος, πολυπαθούς, ευσεβούς, πολυμαθούς και γνωστικού Οδυσσέα με τον πολιτικό απατεώνα, κ. Τσίπρα; Καμία….

  Ο Οδυσσέας ήταν πραγματικός Βασιλιάς και Ηγέτης για το λαό του. Είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο αυτογνωσίας και δύναμης. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε ως λαοπλάνος, κοστίζοντάς μας 100 δις και ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο… Συνέχισε ως ο άνθρωπος που υποθήκευσε το μέλλον μας μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια  και ξεπούλησε την Μακεδονία μας…

  Κατέληξε ένας «κολλημένος» στην καρέκλα του αρχηγός με πολιτική ευθύνη για 100 νεκρούς στο Μάτι… Αλλά επιμένει να θέλει να μιλάει για «Ιθάκη»… Δεν χρειάζεται να προσβάλλετε άλλο «σύμβολα» και «ιδανικά» κ. Τσίπρα, πηγαίνετε αλλού για την φιέστα της συμφοράς σας. Για εμάς είστε ανεπιθύμητος!"

  Η δε ΝΕ Σύριζα διαπίστωσε με απογοήτευση "τον ακραίο τρόπο με τον οποίο θέλησε να εκφραστεί η τοπική ΝΔ, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Η απερίγραπτη ανακοίνωση της ΝΟΔΕ με το εθνικιστικό παραλήρημα, την παραπληροφόρηση και τις χυδαίες ύβρεις εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού δεν έχει προηγούμενο και βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τη γραμμή των Βορίδη-Γεωργιάδη περί απονομιμοποίησης της αριστεράς και αποθέωσης των χουντικών!

                  Το νόημα και η ουσία του απονενοημένου λιβελογραφήματος συνοψίζονται στην εξής φράση : τα κόμματα και οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας πολεμούν με μανία την κυβέρνηση που μας έβγαλε απ’ τα μνημόνια σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πετύχουν την ουτοπική πλεόν παλινόρθωσή τους… Ας το ξεχάσουν μια και καλή! Αποτελούν πια παρελθόν για τον τόπο και μάλιστα οδυνηρό.

                  Οι γνωστοί «μνηστήρες» εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και συγκεκριμένα συμφέροντα με τις πράξεις τους. Είναι τα ίδια συμφέροντα που προσπαθούσαν πριν από μερικά χρόνια να μας πείσουν για τη χρησιμότητα των μνημονίων και για τη βιωσιμόητα του χρέους που οι ίδιοι και οι ρουσφετολογικές πολιτικές τους δημιούργησαν. Είναι αυτοί που αποδείχτηκαν άριστοι στο να δημιουργούν διψήφια ελλείμματα, και που «παίζουν» την πολιτική τους επιβίωση πάνω σε εθνικιστικές κορώνες αντί να ασκούν μια γόνιμη αντιπολίτευση και να επεξεργάζονται νέες προτάσεις για τον τόπο.

                  Όλα αυτά είναι γνωστά στους συμπολίτες μας που τόλμησαν τη μεγάλη αλλαγή στο πολιτικό σύστημα και που μας έδωσαν εντολή το Σεπτέμβρη του 2015 να βγάλουμε τη χώρα απ’ τα μνημόνια. Τιμήσαμε αυτήν την εντολή και φτάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα χωρίς φιέστες – αυτές τις αφήνουμε στη ΝΔ που έχει κάνει «διδακτορική διατριβή» σχετικά – αλλά με ταπεινότητα και με πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας.

  Εμείς επιλέγουμε αυτήν τη νέα προοδευτική πορεία που έχει ξεκινήσει για τη χώρα χωρίς ακρότητες, αλλά με στοχευμένες κοινωνικές παρεμβάσεις και μεγάλες δημοκρατικές αλλαγές στην Υγεία, στην Παιδεία, στα κοινωνικά δικαιώματα και στους θεσμούς. Η ΝΔ πανελλαδικά και τοπικά, απ’ ότι φαίνεται, θέτει τον εαυτό της εκτός αυτής της νέας πορείας και αυτό μένει να αποτυπωθεί πλέον και στις επόμενες εθνικές εκλογές…"


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΝΟΔΕ και Ν.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!!! Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top