• Latest News

  Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018

  Η παραίτηση των πέντε καταγγελλόμενων στελεχών του δήμου είναι μονόδρομος!

  Το "Κ.Τ." από την πρώτη στιγμή επισήμανε ότι, αντί οι καταγγελλόμενοι στον δήμο για παρατυπίες στη διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών της Κεφαλονιάς να μιλούν περί "ανέμων και υδάτων", έπρεπε να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους και να καταθέσουν αποδείξεις περί του αντιθέτου.

  Του Άγγελου Αρτελάρη
  Δημοσιογράφου

  Σήμερα, λοιπόν, οι αντιδήμαρχοι, Σοφία Γαρμπή και Διονύσης Λυκούδης, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, αναφέρθηκαν στο εν λόγω κρίσιμο θέμα με τη δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν!!!

  Η αντιδήμαρχος Οικονομικών υποστήριξε ότι «προσωπικά δεν γνώριζα ότι η διαδικασία ήταν λάθος», ο Διονύσης Λυκούδης παραδέχτηκε το λάθος και ισχυρίστηκε, όμως, και εκείνος ότι η ίδια διαδικασία συνέβαινε εδώ και χρόνια.

  Ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχειρήσεως, δε, με αφοπλιστική ειλικρίνεια το πήγε ένα βήμα παραπέρα, ομολογώντας ότι "είναι αδύνατο να γνωρίζουμε όλα τα προεδρικά διατάγματα, τις υποπαραγράφους των νόμων και τις διατάξεις...  Πήραμε μία εισήγηση ελεγμένη από τις Νομικές Υπηρεσίες και την ψηφίσαμε!!!

  Άπαντες, εν τούτοις, συμφώνησαν ότι "κάποιοι θέλουν να βλάψουν την εικόνα της Δημοτικής Αρχής και το κάνουν πολύ έντεχνα..."

  Τι ακριβώς δεν καταλάβατε;

  Οι τρεις αξιωματούχοι προέβησαν σε ομολογία περί παρατυπιών στη διαδικασία εκμίσθωσης των παραλιών της Κεφαλονιάς, ωστόσο, ρίχνουν το φταίξιμο σε ...άγνωστες δυνάμεις που θέλουν να βλάψουν την εικόνα της δημοτικής αρχής (πατήστε εδώ). 

  Και εμείς θα περιμέναμε από τους ανθρώπους, που τους έχουμε παραδώσει τα "κλειδιά" του δήμου Κεφαλονιάς και οι οποίοι ελέγχονται από τη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης Διαφθοράς και του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), τρία πράγματα:


  • Να αναλάβουν ευθέως την ευθύνη των παρανομιών που αποδείχθηκαν στη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι να την μεταφέρουν στην "άγνοια Νόμου", η οποία παρεμπιπτόντως δεν συγχωρείται. Θα έπρεπε να γνωρίζουν απ' έξω και ανακατωτά το άρθρο 31 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ορίζει: 

  «1.  Μόνη  η  άγνοια του αξιοποίνου δεν αρκεί για να αποκλείσει τον καταλογισμό. 2. Η πράξη όμως δεν καταλογίζεται στο δράστη αν αυτός  πίστεψε λόγω  πλάνης  ότι  είχε δικαίωμα να τελέσει την πράξη και η πλάνη του αυτή ήταν συγγνωστή». Κοινώς, ο δράστης αδίκων πράξεων δεν είναι δυνατό να απαλλαγεί από την ποινή προβάλλοντας απλώς τον ισχυρισμό ότι δεν ήξερε ότι αυτό που έκανε απαγορεύεται. 


  • Να θέσουν πάραυτα την παραίτησή τους από το αξίωμα που κατέχουν για ηθικούς λόγους, διότι με τις ενέργειές τους όχι μόνο ζημίωσαν τον δήμο, δεδομένου ότι οι πλειοδότες στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν προσήλθαν να υπογράψουν με αποτέλεσμα οι παραλίες να δοθούν τελικά με πολύ χαμηλότερο τίμημα, αλλά και τον δυσφήμισαν.


  • Να υποδείξουν και εν τέλει, να καταγγείλουν δημοσίως ποιοι ενεργούσαν με παρόμοιο τρόπο κατά το παρελθόν, όπως υποστήριξαν, ώστε τουλάχιστον να γνωρίζουμε για το μέλλον.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η παραίτηση των πέντε καταγγελλόμενων στελεχών του δήμου είναι μονόδρομος! Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top