• Latest News

    Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

    Η ενίσχυση της καινοτομίας των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων στο νησί

    Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Κεφαλληνίας σας ενημερώνει πως την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Αίθουσα Συσκέψεων της ΠΕ Κεφαλληνίας θα γίνει η παρουσίαση του έργου με τίτλο « Ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων μέσω των Κινητών Εργαστηρίων Ελέγχου Ποιότητας – MobiLab».

    Οι εταίροι του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπάρι, ο Μητροπολιτικός Δήμος του Μπάρι και συντονιστής το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

    Στόχος του έργου είναι να αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο για τη μεταφορά της έρευνας και της τεχνολογίας το οποίο θα ενισχύσει τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις προβάτων και αιγών, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα συστήματα παραγωγής τους.

    Οι δραστηριότητες στοχεύουν στην τυποποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων προκειμένου να υποστηριχθεί η ονομασία προέλευσης, στη δια βίου εκπαίδευση των ενδιαφερομένων, στις συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες που εφαρμόζουν νέες μεθόδους και χρησιμοποιούν καινοτόμα προϊόντα, καθώς και στη δημιουργία ενός Κινητού Εργαστηρίου ελέγχου γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

    Την Παρουσίαση θα κάνει η επικεφαλής του συντονισμού του έργου Δρ Λουκία Αικατερινιάδου.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Η ενίσχυση της καινοτομίας των γαλακτοκομικών επιχειρήσεων στο νησί Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
    Scroll to Top