• Latest News

  Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018

  Η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υγείας της Σάμης

  Πέρασε μικρό διάστημα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις που έκαναν οι κάτοικοι της περιοχής για την οριακή λειτουργία του Κ.Υ Σάμης. Από τις υποσχέσεις που πήραμε και τα «μπαλώματα» που έγιναν σήμερα, βρισκόμαστε σε ακόμα χειρότερο σημείο.  Υπάρχει πλήρης κατάρρευση του συστήματος των εφημεριών των ιατρών λόγω δραματικής έλλειψης προσωπικού.

  Πιο συγκεκριμένα λόγω της αποχώρησης των τριών αγροτικών ιατρών που έληξε η θητεία τους, λόγω της αδειοδότησης του Διευθυντή γενικού γιατρού που πρόκειται το επόμενο διάστημα να συνταξιοδοτηθεί, λόγω της αποψίλωσης της νοσηλευτικής υπηρεσίας που διαθέτει μόνο τρεις νοσηλεύτριες για να καλύψει τις τρεις ημερήσιες βάρδιες (!!!),  το Κ.Υγείας της Σάμης βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμό του.

  Η παραπάνω κατάσταση δείχνει ότι δεν μπορεί πλέον με όση αυτοθυσία και αν επιδείξει το εναπομείναν προσωπικό να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες της περιοχής στις υπηρεσίες υγείας και πρώτα απ όλα στο να εξασφαλίζεται εφημερεύοντας γιατρός σε ημερήσια βάση. Οι διαβεβαιώσεις της 6ης ΥΠΕ ότι για άλλη μια φορά αυτές οι ανάγκες θα καλύπτονται από αγροτικούς γιατρούς άλλων περιοχών του νομού (π.χ. Σκάλα), όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά το οξύνει παραπέρα και για τις άλλες περιοχές. Οι υποσχέσεις άλλωστε αυτές είχαν επαναληφτεί εδώ και λίγο καιρό από την κ. Βουλευτή και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και φυσικά ήταν άδειο πουκάμισο.

  Τα προβλήματα στο Κ.Υ.Σάμης σε συνδυασμό με τα μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία των τομέων της παθολογίας, της χειρουργικής, και του μικροβιολογικού εργαστηρίου του  Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου καταδεικνύουν το γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, να θυσιαστεί το δικαίωμα της υγείας στο βωμό των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και της μείωσης του κόστους για να πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Και σε αυτό όπως φαίνεται καθαρά βάζουν πλάτη  κυβέρνηση, δήμος και περιφέρεια ακόμη και όσοι αυτόκλητοι σωτήρες εδώ και λίγο καιρό εναπόθεταν τις ελπίδες τους στις εκτονωτικές παρεμβάσεις της κ.βουλευτίνας και του κ. Αντιπεριφερειάρχη και ζητούσαν απλά να καλυφθούν τα κενά με μετακινήσεις ιατρών και όχι με μόνιμους διορισμούς.  Κανένας εφησυχασμός. Όλοι στον αγώνα για να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας με πρώτη αυτή της Δημόσιας Υγείας. Καλούμε τον λαό της ευρύτερης περιοχής της Σάμης της Πυλάρου και της Ερίσσου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Μπροστά στη σοβαρότητα του προβλήματος να απαιτήσουμε:

  Να καλυφθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις όλες οι απαραίτητες ειδικότητες  των ιατρών και νοσηλευτών και στο  Κ.Υ. Σάμης με μόνιμο προσωπικό και σταθερές σχέσεις εργασίας.
  Να υπάρξει πλήρης στελέχωση των Νοσοκομείων του νομού με όλες τις ειδικότητες γιατρών, οδοντιάτρων, νοσηλευτών, μαιών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, επισκεπτών υγείας , φυσικοθεραπευτών και άλλων υγειονομικών. Με σύγχρονο εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία κ.λπ.
  Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές στο Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου και κυρίως  η ΜΕΘ, η Ψυχιατρική, το ΕΚΑΒ κλπ με πλήρη στελέχωσή τους.
  Νοέμβρης  2018                                 

  Κ.Ο.Β. Σάμης-Πυλάρου του ΚΚΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο υγείας της Σάμης Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top