• Latest News

  Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

  Τα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές

  Νέα πρόσωπα κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου.


  Ο Γιώργος Αποστολάτος κατεβαίνει με τον Στέλιο Σπαθή
  Την νέα Τρίτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού μας “ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” στη Σάμη Κεφαλονιάς και έγινε η παρουσιάσει του ψηφοδέλτιου από τον υποψήφιο Δήμαρχο Στέλιο Σπαθή.
  Η συγκέντρωση και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου έδωσε το μήνυμα της Νίκης για την παρατάξει μας την Κυριακή της 26 Μαΐου και παράλληλα μας γέμισε υπερηφάνεια και αίσθημα ευθύνης για την συνεχίσει του αγώνα μας, με βλέμμα καθαρό και πολύ αγάπη για τον τόπο μας. Με ταπεινότητα και μακριά από συμφέροντα.
  “Για την Έρισσο, την Πύλαρο, την Σάμη που Αγαπάμε και Ονειρευόμαστε !!!”


  Ο Αντώνης Λουβερδής κατεβαίνει με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο. 
  Η χωροταξική αναδιάταξη και η σύσταση του νέου Δήμου Αργοστολίου, δημιουργεί νέα δεδομένα και αναδεικνύει νέες προκλήσεις για τον τόπο μας. Σε ένα τέτοιο κλίμα έγινα αποδέκτης παραινέσεων και προτροπών ώστε να συμμετάσχω ενεργά στη διαμόρφωση των εξελίξεων που αφορούν στο μέλλον της περιοχής μας.
  Αποφάσισα να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια, συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο μπορώ να συμβάλλω, προτάσσοντας τις αξίες και τις ιδέες μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι οφείλουμε να αναδείξουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες των περιοχών που απαρτίζουν τη Δημοτική Ενότητα Αργοστολίου. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ισόρροπη ανάπτυξη που θα βασίζεται στον σωστό προγραμματισμό και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών, στην κοινωνική συνοχή τους και στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων τους. Πρέπει να επιλεγούν οι εκπρόσωποι εκείνοι που θα κληθούν να διαχειριστούν τα αιτήματα και να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Πέραν όμως της διεκπεραίωσης των ζητημάτων της καθημερινότητας, οι εκπρόσωποί μας θα πρέπει να εστιάσουν τόσο στην ποιοτική όσο και στην οικονομική προοπτική του τόπου.
  Από τη μια, η ποιοτική αναβάθμιση περνά μέσα από τη στήριξη των δράσεων των πολιτιστικών συλλόγων, την ανάδειξη των κοινών χαρακτηριστικών και την εμπέδωση της κοινωνικής συνοχής. Θα πρέπει να διαμορφωθούν ευνοϊκές συνθήκες για την ενασχόληση των νέων με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, καθώς κάτι τέτοιο θα τους απομακρύνει από επιβλαβείς συνήθειες, θα συμβάλλει στη σωματική και ψυχική τους υγεία και θα αναπτύξει το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας. Ταυτόχρονα, είναι ανάγκη να επανασυσταθούν οι δομές του πρώην Δήμου Αργοστολίου για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τις οποίες η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει συνειδητά εγκαταλείψει. Είναι απαραίτητο να αναβαθμιστούν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο», τα ΚΑΠΗ, η «Βοήθεια στο Σπίτι» και να επαναλειτουργήσει η «Καμπάνα» για τα παιδιά με τις ειδικές δεξιότητες, έτσι ώστε να αισθάνονται ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας, έχοντας τις ίδιες ευκαιρίες. Οφείλουμε να παραδώσουμε επιτέλους στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας ένα σύγχρονο Γηροκομείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Με τέτοιου είδους δράσεις ο Δήμος στέκεται δίπλα στον πολίτη, ακούει τις ανάγκες και απαντά στα προβλήματά του αναδεικνύοντας το κοινωνικό του πρόσωπο.
  Από την άλλη, η οικονομική προοπτική βασίζεται μεταξύ άλλων στην:
  αξιοποίηση των αιολικών πάρκων και του ΧΥΤΥ,
  ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς,
  στήριξη του τουριστικού προϊόντος και του αγροτουρισμού,
  ενθάρρυνση ήπιων μορφών επιχειρηματικότητας, της παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων αρίστης ποιότητας (κρασί, λάδι, μέλι), της αναβάθμισης της κτηνοτροφικής δραστηριότητας μέσα από τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων και της αειφόρου ανάπτυξης.
  Όλα τα παραπάνω μαζί με τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον αστικό ιστό της πόλης του Αργοστολίου όπως το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η ρυμοτόμηση της Λάσσης, η επέκταση της ΒΙΠΕ και του σχεδίου πόλεως συνθέτουν το πλαίσιο που θα αναδείξω και τους στόχους με βάση τους οποίους θα κινηθούμε την επομένη της εκλογικής διαδικασίας. Μαζί με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και τους συνεργάτες του, συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια που έχει στόχο να αποκαταστήσει τη σχέση του Δήμου με τον Πολίτη. Μαζί στην κοινή προσπάθεια που φιλοδοξεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στις νέες προκλήσεις που αναδεικνύονται για τον τόπο μας. Μαζί, με τον Δημότη πρωταγωνιστή, σε ένα Δήμο που θα είναι διαμορφωτής και όχι ουραγός των εξελίξεων.  Ο Κώστας Διακάτος κατεβαίνει με τον Μάκη Φόρτε.

  Για ν’ ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά , θεωρώ , ότι πρέπει ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του να διακατέχεται από: Αγάπη για το τόπο του και τους συνανθρώπους του , όραμα και στόχους , ακεραιότητα και σοβαρότητα χαρακτήρα , εμπειρία , γνώση και ικανότητα, ανιδιοτέλεια και επιμονή , πίστη στην αλήθεια και δικαιοσύνη μα πάνω απ’ όλα θέληση και αγάπη για προσφορά σ’ αυτό που τάσσει τον εαυτό του να κάνει.
  Τότε πραγματικά αξίζει τη στήριξή μας , την εμπιστοσύνη μας και την εντολή μας να διαχειριστεί τη τύχη και το μέλλον του τόπου μας για ένα καλύτερο αύριο .
  Πιστεύοντας λοιπόν ότι όλα τα παραπάνω αντικατοπτρίζονται στη προσωπικότητα του ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ , αποφάσισα να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του και να δεχθώ τη τιμή που μου έκανε να σταθώ στο πλάι του για να συμπορευτούμε μαζί με όλους τους συνυποψήφιους μου , με σκοπό να οδηγήσουμε το Νέο Δήμο Αργοστολίου ( και το Νησί μας ) στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ . Μια ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ με μια ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ που πάνω απ’ όλα βάζει το τόπο μας , το πολίτη και επισκέπτη , τον επαγγελματία , τον αγρότη και σκύβει πάνω από τα προβλήματα που ταλανίζουν τη καθημερινότητά μας και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης προσπαθώντας να δώσει λύσεις .
  ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ικανή να διαχειριστεί το παρόν με όραμα και στόχους για το μέλλον αυτού του Ευλογημένου τόπου .
  ΜΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ χωρίς εμμονές στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα , που θα βάλει στην άκρη κάθε τι που μας χωρίζει και θα μας ενώσει όλους με απώτερο σκοπό τη ανάπτυξη του τοπου .
  Γι’αυτό λοιπόν αγαπητοί μου συμπολίτες με γνώμονα τη λογική σκεφθείτε , χωρίς εμπάθειες , χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς αλλά για το κοινό συμφέρον , ποιός πραγματικά αξίζει να είναι ο αυριανός μας Δήμαρχος , ποιός πραγματικά αξίζει τη εμπιστοσύνη σας , ποιός πραγματικά θα τιμήσει τη ψήφο σας και θα οδηγήσει το τόπο μας στην ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top