• Latest News

  Σάββατο, 6 Ιουλίου 2019

  Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των υποψήφιων βουλευτών ενόψει εκλογών- Καλό ...βόλι

  Μια μέρα έμεινε για την ολοκλήρωση των εθνικών εκλογών και σε Κεφαλονιά και Ιθάκη δεν επικρατεί ο αναβρασμός που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
  Του Άγγελου Αρτελάρη
  Δημοσιογράφου

  Από τη μία πλευρά βρίσκεται η νυν βουλευτής με τη "φανέλα" του Σύριζα, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και από την άλλη οι Παναγής Καππάτος, Γιώργος Κοκκόλης και Βικτώρια Αλεξανδράτου, που συμπεριλαμβάνονται στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο. 

  Η αλλαγή του ψηφοδελτίου εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας την ύστατη στιγμή "ανακάτεψε την τράπουλα", δεδομένου ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες ο Παύλος Παπαδάτος θα ήταν ο νέος βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Τώρα όμως;

  Η Θεοπεφτάτου έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια έναν συνεκτικό ιστό, έστω κι αν πέρασε από τον βουλευτικό θώκο και δεν ...ακούμπησε.  Δυστυχώς, η αδράνειά της έκανε να περνούν αργά οι ώρες και γρήγορα τα χρόνια. Τα μεγάλα ποσοστά που πήρε στις περιφερειακές εκλογές ο Σύριζα ελέω Αλέξανδρου Παρίση, ίσως και να δώσει ώθηση στην "ξεχασμένη" Αφροδίτη, εν τούτοις, αναμένεται να μην έχει τη δύναμη να απειλήσει τη Νέα Δημοκρατία. 

  Το μότο της είναι δανεισμένο από τίτλο του Τζέιμς Μποντ και συγκεκριμένα: "Ζήσε κι Άσε τους Άλλους να Πεθάνουν", καθώς θεωρεί ότι από τη "φαγωμάρα" των "γαλάζιων" υποψηφίων θα επιβιώσει εκείνη...

  Από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να προηγείται ο Παναγής Καππάτος, ο οποίος έχει μια σημαντική "μαγιά" στο Αργοστόλι αλλά και την Ιθάκη, ενώ τις τελευταίες ημέρες αναπτύσσει δυναμική και στο Ληξούρι. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Παλική έχουν αποφασίσει να τον στηρίξουν ένθερμα εις βάρος του Γιώργου Κοκκόλη, ο οποίος παρ' ότι έχει ξεκινήσει πολύ νωρίτερα την προεκλογική εκστρατεία, εν τούτοις, δεν διαθέτει το προβάδισμα. Το νεαρό της ηλικίας του και κατ' επέκταση η απειρία που διαθέτει, σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσης για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, προφανώς και τον φέρνει πιο πίσω στην κούρσα για τη μονοεδρική.

  Ο Παναγής Καππάτος έδειξε και στην παρουσίαση ότι είναι άριστος γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τους Κεφαλονίτες, δεδομένου ότι μένει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Αργοστόλι. Πρόκειται για ένα άτομο χαμηλών και ήπιων τόνων, για έναν υποψήφιο βουλευτή που δείχνει να τοποθετεί πρώτα το "εμείς" και μετά το "εγώ". Αυτό που δημιουργεί αίσθηση είναι ότι δεν κατέχει μηχανισμό, όπως οι άλλοι δύο συνυποψήφιοί του.

  Προφανώς ο Παναγής Καππάτος είναι λάτρης τω όσων λέει ο Tom Peters, ο Αμερικανός γκουρού του management και συγκεκριμένα: Το μυστικό της επιτυχίας: Να υπόσχεσαι λιγότερα, να παραδίνεις περισσότερα..." Το μότο αυτό φαίνεται να ακολουθεί ο Καππάτος. 

  Ο Γιώργος Κοκκόλης, από την άλλη, δεν παρουσιάζει σημάδια "ωριμότητας", κάτι που φαίνεται και από τη φωτογραφία όπου υποδέχεται τους ψηφοφόρους ...ξυπόλητος. Τα θετικά του στοιχεία είναι ότι έχει τον "αέρα" αλλά και πειθώ. Ίσως, όμως, να μην είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκπροσωπήσει τα δύο νησιά στη Βουλή, καθ' ότι ο χρόνος είναι με το μέρος του. Διαθέτει, ωστόσο, τα στοιχεία για να πολιτευτεί.

  Η Βικτώρια Αλεξανδράτου, από την άλλη, δείχνει μια δυναμική προς την πλευρά του δήμου Σάμης, ενώ είναι γνωστό ότι "πουσάρεται" από το μηχανισμό των Παρίση-Λυκούδη. Στελέχη των ψηφοδελτίων Σπαθή και Γάκη είναι από "πάνω" της, έτοιμοι να δράσουν σε περίπτωση την οποία υποπέσει σε λάθη αφενός, λόγω της απειρίας της στην πολιτική και αφετέρου, επειδή είναι αδαής περί των Κεφαλονίτικων θεμάτων.

  Το μεγάλο ολίσθημα της Αλεξανδράτου είναι το επεισόδιο που δημιούργησε εις βάρος του Γιώργου Κοκκόλη, λίγες ώρες πριν την παρουσίαση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας. Κακώς προσπαθεί σε κάθε ομιλία της να πείσει ότι διατηρεί στενές σχέσεις με την Κεφαλονιά. Όπως θα έλεγε και ο Elbert Hubbard, Αμερικανός συγγραφέας, εκδότης, φιλόσοφος και καλλιτέχνης, "Μη δίνεις ποτέ εξηγήσεις… Οι φίλοι σου δεν τις χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα τις πιστέψουν…"

  Στην προσπάθειά της αυτή, όμως, προβάλει απεριόριστα το "εγώ", παραθέτοντας συνεχώς και αδιαλείπτως το βιογραφικό της και το πόσο αυτοδημιούργητη και ισχυρή επιχειρηματίας είναι. Από εισιτήρια για τους ετεροδημότες, όμως, ούτε λόγος...  

  Το μότο της θα μπορούσε να είναι "Κάνε ό,τι κάνεις με ένταση", κάτι που ανέφερε ο Αμερικανός ζωγράφος Robert Henri. Αυτή η ένταση έχει αποτυπωθεί ουκ ολίγες φορές στο πρόσωπό και τις κινήσεις της.

  Εν κατακλείδι, την προσεχή Δευτέρα ξημερώνει μια νέα μέρα στην Ελλάδα. Πρέπει να θυμόμαστε τα λόγια του  αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, του Δημόκριτου, σύμφωνα με τα οποία "τα καλά μας έρχονται με δυσκολία και μετά από αναζήτηση, ενώ τα κακά και χωρίς να τα αναζητήσουμε". Το διαπιστώσαμε με τον Σύριζα και κατ' επέκταση με την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

  Ως εκ τούτου ο κάθε Κεφαλονίτης, ο κάθε Ιθακήσιος πρέπει να αναζητήσει, έστω και με δυσκολία, την καλή λύση. Τη δική του καλή λύση... Καλό βόλι, λοιπόν, συντοπίτες και συντοπίτισσες...
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των υποψήφιων βουλευτών ενόψει εκλογών- Καλό ...βόλι Rating: 5 Reviewed By: kefaloniatimes
  Scroll to Top